Genieten van muziek in stilte

Dat muziek emoties losmaakt en mensen kan verbinden, zal je niet verrassen. Het is tenslotte een universele taal die geen tolk nodig heeft.

Liefde voor muziek delen we graag met onze gasten. Gastvrijheid is meer dan alleen het verwennen van het smaakzintuig. Ons gehoor is net zo gulzig en gevoelig. Door het prikkelen van alle zintuigen in een ruimte waar mensen samen zijn, komen er mooie emoties los. Emoties die je voor de rest van je leven meeneemt. Dát is beleving.

Wat muziek in mij losmaakt, ontdekte ik op mijn zevende. Ik ben nu nog dankbaar voor de keyboard die ik van mijn ouders kreeg. Het bleek een schot in de roos. Muziek heeft me sindsdien niet meer los gelaten. Al gauw volgde de eerste pianoles en oefenen op een tweedehands piano, gekocht voor een prikkie op marktplaats. Daarna werd het de muziekschool gevolgd door een aantal jaren conservatorium.

De piano voor een prikkie werd vervangen door een elektrische concertpiano om in stilte te kunnen repeteren en de buren niet tot last te zijn. Ideaal! Daar heb ik heel wat uren mee doorgebracht. Repeteren, experimenteren en creëren. Het maken van eigen melodieën en ritmes geven me een enorme kick.

Later koos ik voor een Yamaha U3 inclusief het ‘silent’ systeem. De luxe die ik ervaar om op één instrument te kiezen voor akoestisch of elektrisch is fantastisch! Maar het kan nóg mooier.

Een paar jaar geleden werd mijn droom werkelijkheid met een prachtige Yamaha vleugel. Daar breng ik veel vrije tijd op door naast de opleiding Music Producer bij ‘Master the Mix Academie’ in Hilversum.

Het zal je daarom niet verbazen dat ik het Momus team heb besmet met het ‘muziek virus’. Hoe mooi is het om dan ook een vleugel in het restaurant te hebben en gasten te laten meegenieten tijdens een mooi diner met vrienden of een romantisch moment met je geliefde? Het maakt je dag compleet en de herinnering onuitwisbaar!

Op de vleugel in het restaurant geven pianisten van het conservatorium regelmatig concerten. Dat gebeurt voornamelijk tijdens de koudere maanden. Hier passeren verschillende muziekgenres de revue. Van klassiek tot jazz en pop.

Mijn eigen muzieksmaak reikt ver. Dat is van klassiek (Beethoven, Chopin) tot hard rock, metal, progressive house, tech house en bass house.

Als je dit voorjaar (3 juni) nog wilt genieten van een mooi pianoconcert in stilte tijdens je diner, meld je dan tijdig aan. Op ons terras geeft pianist Daniël Verstappen een uniek ‘silent pianoconcert’ (met dank aan Piano’s Driesen) waar alleen jij en je tafelgenoot van genieten.

Janneau Delboeuf, (General Manager Momus)

26 mei 2022